ΛΗΞΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΛΥΣΙΑ 2015

Έληξε με μεγάλη επιτυχία η τελική φάση του φετινού διαγωνισμού. Οι νικητές της τελικής φάσης θα ανακοινωθούν στη σελίδα αυτή.

Η Οργανωτική Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τις χιλιάδες παιδιά που συμμετείχαν στο φετινό ΛΥΣΙΑ, όλους τους εκπαιδευτικούς που τον στήριξαν, όλα τα Πιστοποιημένα Κέντρα ΛΥΣΙΑ που διέθεσαν τις εγκαταστάσεις τους και το ανθρώπινο δυναμικό τους για στη φετινή διοργάνωση, καθώς και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας που συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωσή του. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος όλοι μαζί "Παίξαμε και Βοηθήσαμε" το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο η "Ελπίδα".

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1. Ποιος είναι ο προτεινόμενος φυλλομετρητής (browser), ώστε να μην έχω πρόβλημα με τις γραμματοσειρές που διαθέτει η συσκευή μου;

Για να εμφανίζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες στην εφαρμογή, πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο τον φυλλομετρητή Microsoft Internet Explorer.

2. Χρησιμοποιώ ήδη τον φυλλομετρητή Microsoft Internet Explorer, αλλά πάλι βλέπω "ακαταλαβίστικους" χαρακτήρες στην θέση των ελληνικών, τι συμβαίνει;
 
Για να εμφανίζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: Πίνακας Ελέγχου - Τοπικές Ρυθμίσεις - Για προχωρημένους. Φροντίστε στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται να είναι επιλεγμένο κάθε κουτάκι (tick box) με ελληνική γλώσσα. Βέβαια στις εγκαταστάσεις που γίνονται με ελληνικές τοπικές ρυθμίσεις είναι ήδη προεπιλεγμένα και λογικά δεν υφίσταται πρόβλημα.

3. Έχω συσκευή με λειτουργικό σύστημα: iΟS, ή Linux/Ubuntu, γιατί δεν λειτουργεί σωστά ο Λυσίας;
 
Ο διαγωνισμός προς το παρόν έχει δοκιμαστεί και λειτουργεί σωστά, μόνο σε Microsoft Windows οποιασδήποτε έκδοσης. Ήδη σχεδιάζουμε να τον προσαρμόσουμε ώστε να λειτουργεί σωστά σε όλα τα λειτουργικά συστήματα...
 
4. Δεν εμφανίζονται σωστά και ολοκληρωμένα κάποιες ερωτήσεις. Γιατί;
 
Όταν δεν εμφανίζονται σωστά και ολοκληρωμένα τα στοιχεία κάποιας ερώτησης, πιθανόν από προσωρινά κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο, πρέπει να κάνετε refresh από το κουμπάκι που υπάρχει πάνω από το ΟΚ στο παράθυρο της ερώτησης.
 

ΔΩΡΑ ΛΥΣΙΑ 2015

ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗΣ (Δ’ Δημ. - Γ’ Λυκ.: 9 δώρα + 9 υποτροφίες)

- 3 Laptop NB Toshiba Satellite C855-237, προσφορά του OTE (1 για κάθε μαθητή με την πρώτη καλύτερη επίδοση στη βαθμίδα)

- 3 Παιχνιδομηχανές XBOX ONE 500GB Kinect + Dance Central Spotlight, προσφορά της MICROSOFT (1 για κάθε μαθητή με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στη βαθμίδα)

- 3 Laptop NB Samsung NP275E5E-K01 προσφορά της COSMOTE (1 για κάθε μαθητή με την τρίτη καλύτερη επίδοση στη βαθμίδα)

- 9 Υποτροφίες με δυνατότητα 3μηνης φοίτησης, ξεκινώντας από Σεπτέμβριο 2015, στο TECHNOkids της περιοχής που κατοικεί ο μαθητής.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗΣ (Δ’ Δημ. - Γ’ Λυκ.: 9 δώρα + 9 υποτροφίες)

- 3 Tablets Toshiba WT8-A-102 Encore, Intel-Atom, Win 8.1, 32 GB, προσφορά της SiEBEN- InEdu (για τους 3 μαθητές Λυκείου)

- 3 Tablet LG G PAD 8.0 4G WHITE, προσφορά της COSMOTE (για τους 3 μαθητές Γυμνασίου)

- 3 Ψηφιακές Φωτογραφικές Μηχανές ΝΙΚΟΝ S32 WHITE + και σακίδιο Back Pack (1 ανά μηχανή), προσφορά της COSMOTE (για τους 3 μαθητές Δημοτικού)

- 9 Υποτροφίες με δυνατότητα 3μηνης φοίτησης, ξεκινώντας από Σεπτέμβριο 2015, στο TECHNOkids της περιοχής που κατοικεί ο μαθητής.

 

ΤΡΙΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗΣ (Δ’ Δημ. - Γ’ Λυκ.: 9 δώρα + 9 e-learning)

- 3 mp4, προσφορά του βιβλιοπωλείου Μαθητόκοσμος (για τους 3 μαθητές Λυκείου)

- 3 σετ γραφείου Microsoft Wireless Desktop 3000, προσφορά της MICROSOFT (για τους 3 μαθητές Γυμνασίου)

- 3 Ασύρματα Ποντίκια Wireless Mobile Mouse 3500 Limited Edition Artist Series, προσφορά της MICROSOFT (για τους 3 μαθητές Δημοτικού)

- 9 Q-English: Εκμάθηση Αγγλικών μέσω Υπολογιστή (E-learning - www.qenglish.gr), TECHNOkids

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΔΩΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ & στην ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

- Επιτραπέζιο Παιχνίδι Γνώσεων «Ποιος, που, πότε, γιατί», προσφορά των Εκδόσεων ΔΕΣΥΛΛΑΣ (για 9 μαθητές Δημοτικού)

- Επιτραπέζιο Παιχνίδι Γνώσεων «Ποιος, που, πότε, γιατί 3600», προσφορά των Εκδόσεων ΔΕΣΥΛΛΑΣ (για 18 μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου)

 

ΟΛΟΙ ΟΙ συμμετέχοντες στην ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

- 100 βιβλία, προσφορά των Εκδόσεων Ψυχογιός

 


 
Με τη συνεργασία

   

 
Χορηγοί

   
Χορηγοί Επικοινωνίας